Put your arms around me…

Voordat je meegetrokken wordt in de waan van de dag, eerst heel even wat tijd voor jezelf, je lichaam, je mindset, heel even contact maken… Vanuit het bed kijk ik uit over de weilanden. In de verte zie ik een haas die rustig rond springt. In gedachten ga ik even terug naar eergisteren toen ik voorlas op mijn werk over Pinkeltje. Daar kregen alle dieren een toepasselijke naam. Snorremans de kat, Brommer de bromvlieg, Stekebeen de wesp……Hoe zou de haas dan heten? Ik lach in stilte om mezelf. De zon is ook gaan schijnen. Op mijn telefoon klinken de klanken van Binaural Trance6Hz Theta… Een mix tussen de stammen in Afrika en het Tropisch regenwoud…….Dit is voor mij de meest relaxte vorm van wakker worden. Genietend van de natuur die ook wakker word. Zelf nog even lekker wegmijmerend, wegkijkend over de weilanden van dit prachtige buitengebied …….. De koffie geurt door het huis, samen met de net afgebakken broodjes ruikt het heerlijk

Ik laat mijn gedachten meegaan op de klanken van de muziek. Mijn gedachten zijn van warmte en genegenheid. Ontspanning en positiviteit… naastenliefde en pure vriendschap… Ik bedenk me dat ik dit zo belangrijk vind om mee te geven aan mijn meisjes. De maatschappij wordt wel bewuster, maar dat je ook goed opzoek gaat naar mensen waar jij je aan wil meten. Kijk naar wat jijzelf belangrijk vind en hoe jij in het leven wil staan. Jijzelf moet altijd op 1 staan! Het leven draait om jou. Maar geef de ander eens een welgemeende knuffel, gewoon uit warmte en compassie… The greatest gift you can give someone is your time, your love and your attention. Zo belangrijk om de liefde die je in je hebt ook te delen. En voel daarin je eigen weg. Zo las ik gister een heel stuk over een jongeman die al zijn liefde stopt in een weeshuis in Nepal. Daar leeft hij zijn mooiste leven.

Naast mij in bed is de jongste gekropen. Het plekje is nog warm van mijn Liefde die al weer naar het werk is. De jongste valt onmiddellijk in slaap bij me, nadat ze nog net kon vertellen dat ze vannacht veel wakker was omdat ze niet lekker was…. Trots dat dit kleine meisje al zo groot is in daden. Ik zie haar iedere dag weer verder groeien. In de lengte is de allergrootste groei….maar ook in daden. Veel wil ze zelf proberen, uitproberen, en dan vertellen dat ze het ook kan! Alleen dan die stomme hormonen… Zoals een goede moeder betaamt, had ook ik de hoop mijn kleinste meisje klein te kunnen houden. Mijn kleine knuffelbeer……… op het moment dat ik dit zo denk, druppelt het geluid van de oudste ook door. Ze is aan het studeren voor de komende examenronde. Loopt even langs het bed op, geeft me een glimlach (ze kijkt trots naar haar slapende zusje naast me….) en gaat weer verder met studeren. Een weeïg gevoel in mijn buik, deze meid gaat wel heel hard naar volwassenheid toe. Toegevend dat ze daar echt nog lang niet is, merk ik wel dat er weinig kinderlijks meer aan is; welkom puber/ik ben geen baby/heeeuuulllll zelfstandig/maar wil ooohzoooo graag nog even bij je hangen MAM fase…:-) Lieve langejan van me…De puberteit is stom voor je. Maar wat sla je je dapper heen door je medisch zwakke molen. Vertrouw op jezelf en op je lichaam meis, je komt er wel! (en anders komt deze pitbull mama je gewoon even helpen, want niemand doet lelijk tegen mijn kindjes!)

Je gedachten, het zijn hele sterke dingen. Wanneer je je daar van bewust bent, kun je daar ook meer rust in sturen. Daar waar ik in het verleden vaak nog een hele riedel aan oordelen had, laat ik ze nou maar weg. Heel soms betrap ik mezelf er nog op, maar merk dan onmiddellijk hoe het me dan opslokt. Liefdevol opmerken dat iets er is, het mag er zijn, maar je hoeft er niets mee te doen..

Het raam staat open…. de geur van het zonnetje op het ochtend gras komt binnen. De jongste staat een kopje koffie voor me te maken als een volleerd barista. De oudste pijnigt haar mooie hersens nog op haar examen werk…….en ik…..Ben dankbaar… heel erg dankbaar! Voor deze nieuwe dag. Weet als geen ander dat het leven zo relatief is. Waarin kanker de allerbelangrijkste vrouw in mijn leven heeft geraakt… maakt me dat enerzijds heel verdrietig, maar weet ik ook gelijk weer hoe dankbaar we mogen zijn voor weer een mooie dag. Met het grootste vertrouwen in de huidige medische wetenschap staat de toekomst gewoon nog open. Maar maakt het je wel weer even allert en tijdelijk heel fragiel. Het geluk hangt niet af van een paar borsten, zoals mijn subtitel van dit account ook zegt. Uiterlijk is maar een verpakking. De binnenkant, oprecht, positief en puur! Liefde en heel veel warmte zend ik in gedachten…. Ik zal er voor je zijn…….

En alsof hij mijn gedachten hoorde, hipte een haas nu door het weiland mijn richting op. Blijft staan bij de hoek van de tuin….. richt zich op…en hipt langs de rand van de tuin op………Zo snel als hij kwam, rent hij nu ook weer weg over het weiland…uit mijn zicht………………………….Het leek wel een snelle gedachten gang. Even een hele snelle geruststelling. “ik heb je gehoord” leek hij wel te zeggen. Hij gaf me de ‘knuffel’ die ik even nodig had. Deze dag is mooi begonnen…. Ik praat net als Pinkeltje met de kat des huizes die ik nu ook gekscherend Snorremans heb genoemd. Ik was net al gehoord door Stamper(?) de haas…. De zon schijnt, en mijn meisjes doen relaxed hun eigen ding terwijl ik rustig mezelf in de kleren steek na een heerlijk warme douche………………..Fijne dag! #je mooiste leven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s