Het LEVEN van een mama…

Het leven van een mama… ja het LEVEN van een mama…Oké die hele zin gaat eigenlijk alleen over ‘leven’ en over ‘mama’… Die twee samen, dat is toch een dingetje. Of juist niet…. als mama maar luistert naar alle keren dat er MAMA geroepen word. En ja daar vallen alle verbasteringen als ma, mam, mammieeee, mammmmmmmm, of zoals in onze regio muttie ook onder. Het is maar hoe we de invulling maken. Als jij al je hele leven mama wilde worden, dan zal je waarschijnlijk nu ook naar alle mama varianten luisteren. Want als mama doe je immers alles voor je kroost. Kom maar onder mama’s vleugels, en tuurlijk als het te spannend …word gewoon onder mama’s rok. Het leven van mama staat in het teken van de kids opvoeden. Zorgen dat ze aan niets ontbreekt. Opstaan als ze ’s nachts ziek worden, en iedere ouder avond op school luisteren naar alle voordrachten. Mama is ook heel erg blij als een kind weer een mooie tekening of plaksel mee naar huis neemt. En mama maakt eten als de kindjes honger hebben. Het allerliefst kookt ze twee verschillende groentes, omdat de kids niet alles lusten….offffff

Toedels……. Ik kook gewoon één pot, of liever nog laat ik mijn Liefde koken. (ik vind koken niks aan). Knutsels, gelukkig groeien we daar bij mij thuis redelijk uit. Maar gouden regel hier, er hangt er eentje aan de koelkast. De rest gaat gewoon de prullenbak in. ‘Prachtig gemaakt lieverd, daar heb je heel goed je best op gedaan’. En ’s avonds alles lekker “opruimen” in de prullenbak. Neeeeeeeeee zo erg ben ik nou ook weer niet om dat in het bijzijn van de kids te doen…hahaha… Die vleugels van mama vind ik een dingetje trouwens.. Tuurlijk bescherm ik mijn kids. Kom niet aan mijn kids, dan krijg je met deze pitbull aan stok…… toch vind ik ook dat ik niet altijd moet gaan helpen. Op een bepaalde leeftijd moeten ze toch voor zich zelf leren opkomen. Dus laat ze maar op hun bek gaan. (lekker plat gezegd weer moeders…….) Mijn rokjes zijn toch te kort om onder te schuilen. Dan trek ik liever gewoon hele hoge hakken erbij aan. Als iemand dan vervelend is naar mijn kids, kan ik extra kittig reageren..

Maar mama’s………. We zijn toch nog ook ons zelf?!? Dat vind ik toch wel een heel lastig iets. Want tuurlijk zijn je kids heel belangrijk. Als ik niet goed voor mezelf zorg, dan kan ik er toch ook niet goed voor mijn kids zijn?? Dus waarom mogen we dan niet even gewoon ons moederschap een avondje aan de wilgen hangen. Ik wou eigenlijk een weekendje, maar dan ben ik natuurlijk weer heel hebberig. Weer een echte loeder-moeder…….arrggg. Wat is het dan toch, dat als je als moeder dan een keertje weg bent……. je toch nog de hele avond je kids op de app hebt; mama waar ligt dit? mama hoe moet dat? mamaaaaaaaaa zij zegt dat!!!!! mammmmmmmm reageer even!!! Nou inderdaad, deze mama reageert heel regelmatig NIET. Ik denk dat ik oostindisch doof geworden ben. Nee ik hoef echt niet naar de dokter hoor. Als ik er weer zin in heb, is dit zomaar ineens weer over!

En nu we toch bezig zijn….. ja laat ik dan zoals een goede vrouw betaamd er maar meteen alles uitgooien. ( ik hoor mijn Liefde al denken; gelukkig ben jij geen meisje-meisje Mop) Dan hebben we onze kids, maar we hebben ook nog ons grootste kind toch. Die nog veel harder kan roepen als iets mis gaat, of nog veel zieliger kan zijn als hij ziek is, die EIST dat het eten op tafel staat omdat hij anders niet op tijd is bij zijn voetbal clubje wat eigenlijk gewoon een derde helft we gaan zuipen groepje is…………… inderdaad, dan zijn er ook nog onze mannen! (Nou Lief…… helaas jij kan ook best een beetje piepen……hahahaha)

Het leven van een mama………. NU…..EVEN……….NIIIIIEEEEEETTTTTTT!!!!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s