Schep op wat energie geeft..

En eigenlijk moeten we het ook zo zien. Het leven is een soort van lopend buffet, of de Zweden doen het tijdens hun Fika, schep op wat energie geeft/je lekker vindt. Zo moeilijk is het dus niet.

Doe mij maar een beetje zon, de regen sla ik vandaag een keertje over. Graag een paar glimlachen, en een heleboel plezier. Ja joh ik heb reuze trek! Een schepje gezelligheid, en een kloddertje liefde er bovenop. Laat ik er maar een Brunch van maken, dus een beetje meer mag dan wel.. Zou ik in een apart schaaltje, nog wat extra ‘hugs’ mogen….Daar ben ik namelijk zo dol op…..

Life is too short to spend time, with people who suck the happiness out of you..

Ik dacht altijd dat het zo hoorde. Er lopen altijd mensen om je heen die erg negatief zijn. Of die heel veel mopperen….Dus probeerde ik daar mijn weg mee te vinden. Maar merkte ik aan mezelf dat ik ongewild ook wel eens meedeed met zwart kijken. Dat ik mezelf daarna wel voor mijn hoofd kon slaan waarom ik zo gedaan had… Tot ik op een persoonlijk groei event was. En daar hoorde ik dat je een gemiddelde bent van de zeven mensen waar je het meest mee omgaat. Maar daar hoorde ik vooral een enorme eye opener voor mezelf. Waarom zou je negatieve mensen om je heen laten lopen. Geef aan dat jij niet zo wil zijn of denken, zeg dat je er last van hebt. Wanneer de mensen niet zullen veranderen, dan is het aan jou… Laat ze links liggen. Geef er geen aandacht meer aan. Je bent ze niet waard. Ook al ben je een eeuw bevriend, of is het je nicht, offf…… Het gaat er om dat dit niet JOUW keuze van leven is.

Negativiteit trekt je leeg. Dat het lastig is om zo eerlijk tegen mensen te zijn klopt. Vaak weet je ook niet beter, het hoort toch bij die persoon. Maar kijk eens heel eerlijk hoeveel energie het je kost! Lang heb ik me heel erg schuldig gevoeld. Want ook ik nam zo’n radicale beslissing. Ik wist dat ik hem daar enorm veel pijn mee deed. Dat hij dit niet begreep, en al helemaal niet zag. Het deed me verdriet dat hij er zo onder leed, en nog even probeerde ik het gesprek weer aan te gaan. Toen ik in dat gesprek weer veel gemopper hoorde over anderen, wist ik het….. Mijn beslissing was juist. Life is too short to spend time, with people who suck the happiness out of you.. Dat je leven niet altijd over rozen gaat dat weet iedereen. Maar altijd maar mopperen en negativiteit, hoef je niet te accepteren.

imperfectie..

Zijn mensen met een rafelrandje vaak niet veel interessanter dan gladgestreken types? En zijn het niet juist de krasjes en de barstjes op je spullen die maken dat ze écht van jou zijn?!

happinez

Ik vind het zo mooi.. Het tafelblad waar nog een paar kringen opstaan die echt niet meer weg gaan. Het herinnert aan die leuke avonden met vrienden aan tafel, met de wijntjes en biertjes erbij. Of mijn boerenbont borden waar een kleine beschadiging aan zit, omdat mijn Liefde zo heerlijk aan het klungelen was…Hihihi…

In de japanse wabi sabi filosofie zijn veel dingen expres net niet in evenwicht. Om je eraan te herinneren dat niets in het leven perfect en voor eeuwig is. Ook jouw imperfecties maken je tot wie je bent. Een ziel die een leven vol verhalen meedraagt, dat is perfecte imperfectie. Het zal je mindere dagen milder maken, om zo naar de wereld om je heen én naar jezelf te gaan kijken..het is een houding van overgave en acceptatie.

aan tafel..

Neem maar lekker waar jij trek in hebt. Waar wordt jij nu blij van? Neem het maar lekker.. Laat de negativiteit achter je. Zie hoe mooi jouw imperfectie is. En realiseer je wat voor mooi persoon jij bent. Believe in yourself! Gun jezelf alleen het beste en mooiste. Want alles wat je je kan bedenken, fantaseren, kan ook werkelijkheid worden. Geloof er in, en handel er naar. Want wanneer je het DOET, zul je zien dat je dromen geen bedrog zijn.

Voor mij graag zo’n heus Fika moment. Zo’n prachtig mooie grote robuuste houten tafel. Die opgemaakt is met het fijnste servies. Waar dan weer op de prachtige etagères het lekkerste eten ligt. De spreekwoordelijke slagroom én kers, zijn dan de heerlijkste koffie. Alles afgeserveerd met het mooiste uitzicht over het prachtig Zweedse land…

Dit alles om je bewustheid te behouden (of te creëren ) Even ontstressen, even quaility time…. Even een andere omgeving, met een andere sfeer. Dan kun je weer op betere ideeën komen!

dit zou ik willen opscheppen, ‘aan tafel’ naar mijn mooiste leven…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s