Kung av den Svenska skogen

Jij bent mijn Koning. Je bent zo elegant. Je lange benen lopen zo sierlijk…. Tja, iedere gek zijn gebrek toch?! Maar ik ben al jaren gefascineerd door dit prachtige dier. Schouderhoogte gemiddeld 2 meter, en gewicht 700kilo. (de europese tak van de familie heb ik het nu over) Natuurlijk heb ik het over de koning van de Zweedse bossen. Namelijk de eland, of te wel op zijn Zweeds; älg!

Ik weet niet hoe het komt. Of het komt door mijn voorliefde voor de kerstperiode. En ‘Rudolph’ uiteraard onlosmakelijk verbonden is aan de kerstman. Of dat het mijn voorliefde is voor de bossen en de natuur in Zweden. Of dat ik katten maar hatsjie beestjes vind, honden maar bijt beestjes, paarden staan alleen maar op mijn voeten, parkieten maken te veel lawaai, konijnen slapen alleen maar, slangen zijn eng……. Ik vind gewoon een eland GE WEL DIG… Zijn zeer imposante kroon op zijn hoofd, zijn sierlijke (misschien wel beetje slungelige )manier van lopen én hij is gewoon de grootste van het bos!!!

Ja ik vind je echt een heel mooi dier. Je hoofd hangt in een stenen vorm al aan mijn muur. Ooit, ooit….als ik later groot ben. Dan woon ik samen met mijn Liefde in een rode stuga aan de rand van het bos, en de grote tuin die grenst aan een mooi Zweeds meer. Ooit, absoluut ooit… dan heb ik een openhaard met er boven een mooi hoofd van jou. Dan zal ik je ook ooit heel vaak gaan zien, buiten in de natuur. Dan zeg ik je iedere keer gedag. Ooit, op zeker, denk ik terug naar wat altijd mijn grote wens was. Zit ik in een schommelstoel op de steiger bij het meer… “dit wist ik altijd al, en nu heb ik het waar gemaakt. Je mooiste leven”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s