’s Koonings Jaght; Plezier!!!…

En dan zit ik op de bank thuis, met een fikse oorontsteking.. Maar denk aan het werk! Ja deze mensen bestaan écht ..hihihi.

Mijn hoofd tolt van de pijn scheuten, en ook mijn maag vind dit alles niet leuk… Dus probeer ik afleiding te zoeken. Aan iets leuks denken….

September 2018, voor het tweede jaar had ik een heuse EMB disco georganiseerd, speciaal voor ons activiteitencentrum.  Ernstig Meervoudig Beperkten… Een echte jaren ’70/’80 disco met een vleugje van nu…

De grote sporthal had ik tot mijn beschikking. En als iedereen zou komen, dan zouden er ongeveer 125 cliënten komen dansen. Vanaf 12.00 ging ik in de weer met de stagiaires van Beweging om de sporthal te ontruimen. Al weken wisten de collega’s van deze datum. En de laatste twee weken hingen er posters in ons activiteitencentrum. Iedereen leefde er enorm naar toe. ‘ABBA komt’ riep de een, waar de ander toch echt wilde luisteren naar ‘kusjesdag’…

Iets voor 14.00 was het zover…. de sporthal hadden we snel leeg gemaakt. De DJ had zijn soundcheck gedaan, en de eerste groepen zie ik in de verte aankomen lopen. Ondertussen bel ik nog even links en rechts voor “handjes” zodat alle rolstoelers ook vlotjes naar de sporthal konden komen. Op de klanken van AliB; Rampeneren, zit onmiddellijk de sfeer er in. Grote tap-jerrycans gevuld met limonade, en voor een weeshuis aan spekjes en candybars staan klaar….ITS PARTY TIME!!!!……….Iedereen heeft plezier. Ik zie zelfs meerdere collega’s die op hun vrije dag speciaal hiervoor zijn terug gekomen. Alle cliënten dansen en springen door elkaar heen. Er is lekker veel ruimte, zodat iedereen zich fijn voelt op zijn eigen manier. Ik loop rond en geniet mee van al die mooie stralende gezichten. Ik zie rode blosjes en zweetdruppeltjes op voorhoofden. Ik dans een vogeltjes dans mee. En schiet in de lach als ik zie dat zelfs de ‘zware jongens’ van de IB (intensieve begeleiding) groep uit onze gang uitbundig meedansen. Geen vuiltje aan de lucht. Geen onvertogen woord. 

Een uur lang dansten we de sterren van de hemel. En waren we allemaal een beetje verdrietig dat het al weer 15.00 was….

Een van de speerpunten van SIZA, waar ’s Koonings Jaght ondervalt, is plezier!! Ja plezier hebben we toen gehad. Iedereen heeft er nog lang over na gesproken. Maar zoals beide jaren wordt ik ook nu al weer aangesproken of de disco er weer komt…

UITERAARD! najaar 2019 komt de EMB disco voor ons aktiviteitencentrum er weer! Dit jaar zullen we een nieuwe DJ hebben. Maar zal ons feestje net zo groots worden! Als ik dan toch thuis op de bank zit, dan zoek ik maar even zo mijn afleiding!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s