‘the hell’ zo warm….

tja dat schreef The Guardian, iets als je lezers angst aanpraten…. vind ik. Nou is een groot deel van de wereldbol HEET. Tuurlijk is de warmte hier erg benauwd. Vind ik ook. Het is ook niet mijn favoriete weer. Maar volgens mij moeten we ons vooral niet zo druk maken. Een tandje lager alles zetten. Lekker veel zweten! En dus heel veel water drinken. Maar vooral, let even op onze ouwe lui, de zieken, de allerkleinsten, onze huisdieren…….etc. Daar waar mogelijk, begin je iets eerder met werken. Blijf je midden op de dag uit de zon. Houd je je lichaam met dunne kleding bedekt.

hoe de hitte te overleven…

Ja er zijn talloze sites die ons nu bombarderen met “hoe deze hitte te overleven…” Ik denk vooral dat we niet zo gek moeten doen. Hoe gekker we nu doen, hoe meer lijdensweg het gaat worden. Maak je niet druk!!! Relax….. probeer een beetje te genieten, want het is volgens The Guardian de warmste periode sinds 1947….. joepie Guardian, fijn dit unieke moment, hahaha …..Maar ja, al die hysterie van de andere sites, dan ben ik liever blije aap met dit unieke moment.

Leg ik gewoon af en toe een koude handdoek in mijn nek, of doe ik mijn voeten even in een teiltje koud water. Drink ik mijn Dopper met water heel veel malen per dag leeg, en maak ik me vooral niet te druk. En ja, mijn huis lijkt nu fortnox, ramen en gordijnen dicht…….nee hoor, ik word geen kluizenaar. Maar binnen is het nog steeds behaaglijk met 22 graden! Ook geen last van de smog waar het RIVM voor waarschuwt. Ach en we komen er in Nederland toch redelijk goed vanaf. Want echte hitte zal er komen in Frankrijk en zuid Duitsland. Temperaturen van boven de 40 graden. Dat ze in Parijs de publieke zwembaden al langer open houden en extra drinkpunten hebben geplaatst. De verwachting is dat juni de absolute records zal gaan verbreken….oké het word HEET! Laten we gewoon luisteren naar het nationale hitteplan; weren of smeren!!!!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s