Warmte..Hitte…t giet oan!!

On-Nederlands… Het is warm, heel warm.. Onze mussen vallen van het dak. Dat kan toch niet, we zijn een koud kikkerland! Nee het is nu verre van koud…. alhoewel, het lijkt of Appie zijn koeling een tikkie kouder heeft gezet. Nou is boodschappen doen toch al niet mijn meest warme aktiviteit. Maar dat echte warmte, zeg maar HITTE, krijg je buiten. Al een boel dagen boven de dertig graden..

Voetbal…

Maar in Frankrijk is het nog veel warmer.. boven de 40 graden. Onze Leeuwinnen doen het goed, ondanks de warmte……. Voetballend betekenen WE weer wat, door deze vrouwen. Bijna on-Nederlands…. we doen weer mee in voetbal land. Zeg mannen waar moeten jullie toch zijn zonder die vrouwen. Wat doen ze het lekker hè. Weten alles van buitenspel. We winnen gewoon van Italië, en wie weet is Duitsland wel het volgende land wat er door ons uitvliegt…. Emancipatie ten top.

Elfstedentocht

Bij Appie is het koud hè?! Neee niet denken nu aan rookworst of boerenkoolstamppot… Maar heerlijk een verse salade. En het groene ei aansteken.. dat steekt zo lekker af bij al dat oranje. Maar ja, als we het dan toch over die warme Hollandse prak hebben…. in de winter lukt het al jaren niet meer. Maar in deze hittegolf roepen we uit volle borst; ’t giet oan!!! HEERLIJK Nederlands, een fenomeen; de elfstedentocht….. maar in deze hitte…..kenden we m nog niet. Op de fiets wel, maar niet in het water…

Even weer lekker zij aan zij. Met z’n allen achter Maarten vd Weijden staan. Hij zwemt maar mooi de elfstedentocht uit. En haalt daarmee 6,1 miljoen euro op, voor onderzoeken tegen kanker!! We dragen met z’n allen deze grote sportman een warm hart toe. Want ondanks de warmte aan de kant… en de stront tussen zijn benen in t zwempak… blijft hij heel cool, en zwemt zelfs in Dokkum een extra rondje…

Mijn oudste is aan het werk. Serveerster van een uberHollandse maaltijd, pannenkoeken! Respect, want wat is het heet in de keuken, terug naar het terras en weer vol in de zon… En ja, ook daar is iets heel on-Nederlands aan…hahaha… het restaurant is in Duitsland….

Lekker blijven genieten van het mooie weer…! En WE gaan met z’n allen naar de halve finale!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s