’s Koonings Jaght; ‘Ik heb iedereen gekust’

Vandaag rijd ik naar het werk. Het is toch elke morgen bij aankomst weer een gevoel van, WAUW, en hier mag ik werken. Zo’n mooi groen terrein. En na dit gevoel over de prachtige ligging volgt onmiddellijk het goede gevoel voor ‘onze jongens’..

Vandaag, was uiteindelijk weer zo’n dag die ik nooit meer ga vergeten…….

eigen regie

Ik kwam bij aankomst op de groep er al snel achter dat ik vandaag met een flexer zou komen te staan. Deze flexer kende mijn groep nog niet, maar heeft wel al jaren ervaring op ons terrein….. Dus na een korte uitleg, wie is wie, beginnen wij aan onze dag. Al snel verteld hij hoe gaaf hij onze aanpak vind. “Dit heb ik nog niet ergens gezien. ” En we raken verwikkeld in een mooi gesprek over aanpak. Zienswijze. Eigen regie….. Ondertussen druppelen alle cliënten binnen, en drinken we met elkaar lekker koffie. Het is erg gezellig aan tafel. Iedere cliënt verkiest ook zelf om aan tafel te blijven zitten. Dus stel ik voor om lekker te gaan voorlezen. Ons vertrouwde boek van Pinkeltje pak ik er weer bij. De rust en de interactie die dan volgt is gaaf…. van die momenten waar je een strikje om wil doen. Iedereen leeft helemaal mee in de avonturen van Pinkeltje in het grote huis.

Het is zo rete genieten, als je iedere keer ziet dat de weg die we met de groep hebben gekozen in te slaan WERKT…. Iedereen stuk voor stuk komt mooi tot bloei. Vind misschien juist rust. Of leert een boel bij. Het is maar net wat ‘zijn’ eigen vraag was. Maar samen zijn we een heel sociale club geworden. Vandaag ook kiezen er bewust een paar om met de flexer een ronde op het terrein te gaan lopen. Terwijl een andere jongeman aangeeft te willen fietsen. Dus vertrek ik later nog even naar buiten met twee fietsers….

witte bolletjes….

Na de lunch, waarin ik een keer gek gedaan heb, en lekker getrakteerd heb op witte bolletjes… ( vorig jaar met de paasbrunch, leg de tafel vol met de heerlijkste croissantjes………. maar die bleven mooi liggen. Want die witte bolletjes… VEEEEEEL LEKKERDER…hahaha) Gaan we een begin maken aan ons middag programma. Die is vandaag heel vol gepland.

Zomerprogramma

De zomeractiviteiten van ’s Koonings Jaght beginnen vandaag. Vanmiddag is er een mannenkoor op het plein……….. En dus vertrekken wij met onze hele groep naar de muziek. Wij zijn allemaal gek op muziek. In mum van tijd heb ik er twee die vooraan staan. De een ‘danst’, of noem het klappen, op de muziek. En slaakt hele harde kreten van groot plezier. De ander zingt uit volle borst……..Zij geniet van top tot teen. Ik haal ondertussen limonade bij een kraampje, met wat lekkers erbij…Iedereen geniet. Voor mij alleen een kwestie van mijn jongens in de gaten houden. En heel hard meegenieten. Oh nee, vol programma bedenk ik ineens. Een collega van ons AC is vandaag jarig. …AI…. ik moet zien dat ik iedereen mee terug krijg want we hebben op het AC nog een feestje te vieren. Gelukkig gaat dat uiteindelijk makkelijker als ik dacht. Zitten we dus niet veel later hiephiephoera te zingen voor ‘sara’.. Wat een heerlijke dag… De eerste taxi komt al drie van onze jongens halen, om ze weer naar papa en mama te brengen.

weglopen

Zoals vaak loopt een van de cliënten mee, om uit te zwaaien bij de taxi. Tot ze hoort dat het mannenkoor nog aan het zingen is op het plein. “Nee schoonheid, ik ga nu de jongens uitzwaaien” Maar ik keer mijn blik nog niet naar de jongens, of ik zie haar nog net in mijn ooghoek HEEL HARD wegrennen. Inwendig moet ik vreselijk lachen. “zie dr gaan” Ik weet immers waar ze heen gaat. Chauffeuse vraagt nog of ik hulp nodig heb. “nee hoor, ik weet waar ik haar kan vinden”……… Dus jog ik voor de vorm ook ff naar het plein. Daar staat ze. Breed lachend en heel hard al weer aan het zingen. Gelukkig nog maar 1 liedje. Want het mannenkoor houd het voor gezien. En laat het publiek weten volgend jaar weer terug te komen. “kom we gaan nu snel terug, voor ze ons op de groep missen schoonheid”. ‘nee…. even wachten, ik moet nog even kussen….’ Nu sta ik heel even met mijn mond vol tanden. Zei ze dat nu echt? Whahahahahaha…. ooohhhhhh daar gaat ze. Ze duikt zo tussen de mannen, met respect schat ik ze stuk voor stuk de 70 gepasseerd.. Ik ben nog even bang dat ze over de snoeren van de microfoons gaat vallen…. Maar nee hoor. Ze hangt iedereen om de nek. En iedereen krijgt een hele dikke natte kus. Als ik dan later toch eindelijk met haar terug loop naar de groep, glundert ze van oor tot oor. ” Tjonge jij bent wel een kuskont hoor schoonheid!”………. waarop ze me glimmend aankijkt ‘ lekker hè’…….’ik heb iedereen gekust’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s