Wat is het toch fijn om in Zweden te zijn…

Ik ruik Kamperfoelie, ik zie een idyllische lichtblauwe stuga…. Ik zie ruige rotsen, veel mos soorten en varens….. Het helder blauwe water, het lijkt wel een spiegel…. De zilte zee lucht… Ik heb vandaag gereden in een mooie blauwe Volvo, cross country. Ik zag een vos in het wild en meerdere ‘bambies’, en heel veel konijnen, buizerds..etc……. Ik ben in Zweden!! in de tuin van een fijne stuga, die ik twee ruime weken de onze mag noemen…

Uddevalla V

Dan kom je in de hele vroege ochtend, noem het gerust nog NACHT, aan in Göteborg. Wat was de ferry toch imposant… En dan rijd je met je navigatie de kustlijn af, omhoog langs de zuidwest kustlijn…… een rit die je van de ene in de andere verbazing helpt..enerzijds de ruigheid door de rotsen die de prachtigste fjorden typeren.. Anderzijds het wild wat je daar ook ‘gewoon’ al tegen komt. Maar ook het feit dat er moeiteloos engels tegen je gesproken word… de gastvrijheid is hoog. Wij hebben een mooie geschiedenis, en een handje vol tips gehoord van onze verhuurder. Wat echt de moeite waard zou zijn, en wat typisch is voor Zweden.

En nu loop ik door de weelderige bostuin. Kijk ik uit over de fjord en het water. Ruik ik de heerlijkste rozen, maar ook veel kamperfoelie……. het geurt heerlijk zoet…. Het is hier stil………………heel stil………………………. maar wel met wifi. Tja we moeten de kinderen toch te vriend houden. Neeeee die hebben ook vandaag de eerste dag al met open mond alles aanschouwt. De oudste heeft haar eigen aanleunende kleine stuga, voelt zich de koniningin. En de jongste kan zo lekker gaan slapen. Geen gezeur van de oudste……. Heerlijk…. de bbq, of zoals ze het hier nog ‘grill’ staat aan. Ons eigen groene eitje. Het geurt fijn. Wij zetten in deze heerlijke tuin aan tafel, tussen de kamperfoelie en de zwarte bessen struiken. We horen alleen de wind door de bomen. En de zon schijnt heerlijk op onze huid……

Wij genieten! Wat is het toch fijn om in Zweden te zijn….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s