Onsdag i Sverige

De zon doet al hard haar best, aan de bijna strak blauwe lucht. Ik ga rechtop zitten, en kijk uit over de rotsen met z’n vele soorten mos, en gras, met daarachter de openverbinding naar het Skagerrak. Naast me ontwaakt mijn Liefde ook. Onsdag, ja dit is onze dag…. deze woensdag. Hihihi mooie woordspeling. Mijn liefde zet het koffiezetapparaat aan, de heerlijke pruttelkoffie is ook hier in Zweden favoriet, en ouderwets lekker. Met de koffie in de hand loop ik in mijn nachtjaponnetje naar buiten. Heerlijk warm al. En wat is het fijn zitten in de immens grote tuin.

Fiskebäckskil

De tuin, Trädgården…

De tuin met vele fruitbomen en struiken. Ook staan er meerdere bijenkorven aan de rand van de tuin. De tuin is door de eigenaren op volledig ‘verwilderde’ (aldus mijn Liefde)manier aangelegd. ‘schatje, dit is ecologisch’……. Zelfs de wc pot doet mee. Ik zal je ieder detail besparen. Maar dat is wat mij betreft het enige mindere puntje. We verlangen allemaal wel naar een heerlijke gewone pot. Maar ja, als je dan weer buiten loopt, en ondertussen de kersen, zwarte bessen, aalbessen etc zo kan plukken……… zijn we de pot alweer vergeten…

Vandaag starten we onze dag weer heerlijk in rust, mijn Liefde is onze prins in de keuken. Jahaaaa niet alleen mijn prins, of ik m ff wil delen met de meiden van mij. Vooral dat kleine ding loopt weg met m. ‘halloooo zoek je eigen vriendje’... LOL.. Nee hoor, mama deelt graag met jullie!

Het strand, Stranden…

De plannen zijn; dat we vandaag naar Fiskebäckskil rijden, dat is hier vlak achter. (En echt hoor, de afstanden vallen hier reuze mee) Dan gaan we met het pondje over, om een lekker strandje op te zoeken. Costa’s eat your heart out!!! Wij zijn erg gecharmeerd van deze regio. We worden niet overspoeld met toeristen. Een enkele Noor gezien, gister toevallig een Vlaming, en een paar Duitsers……… Uddevalla zelf, een grote plaats, is op 20 autominuten, dus wat heet ‘ver’.

Zweden is geweldig, Sverige är bra…

JA we hebben het zwaar, dat we hier nog maar 12 dagen mogen zijn 😉 Dus gaan we maar snel weer verder met genieten. Oja, voor ik het vergeet; internet is super!! Overal hoorde, of lazen we, dat internet hier ruk zou zijn. Nou nee hoor. Gewoon een heerlijk rappe 4G verbinding overal. Ja ik weet het. Het klinkt allemaal mega zoetsappig, uber positief. Ik heb geprobeerd mijn kritische noten wat aan te dikken. Maar sorry, Zweden is SUPER! Of in ieder geval Västra Götalands Län, met als kers op de taart Eriksberg. Het meest mooie plaatsje wat ik ooit gezien heb, met zijn 56 inwoners. Verspreid over 41 hectare………….

word vervolgd……………..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s