Skönheten i havet…

.. De schoonheid van de zee…..

Fredag i Sverige…deze vrijdag zijn we al vroeg vertrokken naar Grundsund. Via een idyllisch weggetje rijden we op de haven aan. Wat heel opvallend is, is dat wanneer je hier mensen in het engels aanspreekt er meteen correct engels terug gesproken wordt. Super fijn! Maar stiekem oefenen wij de Zweedse taal met elkaar. Spreken we zinnen na van de radio die we horen. Of spelen we Duolingo.

Vandaag gaan we varen. We hebben een motorbootje gehuurd, en zijn van plan om een dagje op het water door te brengen. Het is super weer. De lucht is bijna strak blauw. De zon doet heel hard haar best. Aan wal is het 28 graden…(ja we weten het, jullie in Nederland zijn nu heel jaloers!). Maar wanneer we wegvaren uit de haven, voelt het al gelijk frisser. Grundsund ligt onder aan het fjord, en we willen om de punt heen varen. Zodat we aan de andere kant weer het fjord naar binnen kunnen varen. Dit betekend dat we wel een stuk over open zee varen. Kattegat! Nouuuuu het was meer ‘nat aan je gat’…..hahahaha Best een beetje spannend vonden de meiden het. Want dit is natuurlijk niet te vergelijken met het kabbelende Friese water waar ze wel mee bekend zijn. Maar na een aantal minuten vinden we het alle vier super gaaf. Mijn Liefde voer ons behendig overal langs op. Dan is een vaarbewijs niet nodig voor dit bootje, maar wel rete handig op dit stukje ‘beetje onstuimig water’….

Zo dichtbij, maar toch zo’n verschil..

Ik kan alleen maar genieten. Heb vandaag het liefst mijn ogen ook achter in mijn hoofd, en opzij. Alles wil ik in me opnemen. Deze schoonheid. De ruige rotsen, met zijn mosjes, varens, heide en bomen. De zee, zo blauw. Je zou naar Ibiza kunnen gaan voor de blauwe zee, prachtig. Maar hier in Zweden, net zo blauw, helder…….en weinig toeristen om het uitzicht mee te delen. En dan, krijgen we toch ook nog twee maal vandaag een vette bonus; We spotten zeehondjes!!! De heenweg blijft een jonge zeehond zelfs even naast onze boot zwemmen en duiken. DIT IS HERINNERINGEN MAKEN!!! *zucht*………wat een hoofdprijs!

Terug in het fjord is het rustig voort kabbelen met het bootje. En genieten van de omgeving. De rust is overweldigend, ook al passeer je af en toe een zeilboot of een paar kano’s.. Je ziet ook aalscholvers, heel veel visjes, kwallen….. en dus op de terugweg nogmaals een zeehond. Dit was toch wel de slagroom en de dikke kers op deze dag…. Wat een schoonheid heeft de zee. Wat houden wij toch enorm van dit leven. En wat genieten wij van iedere minuut…….

Plezier..

We lachen hard om het ‘natte pak’ wat we opgelopen hebben. Mijn Liefde pakt stiekem ook een golfje extra nog de terugweg…… en de dag is volmaakt. Het is druk bij terugkomst in de haven, we leggen ons bootje weer vast. En genieten uiteindelijk later met zn vieren bij de bbq nog na van deze prachtige dag!!!

#Zweden je bent prachtig #jemooisteleven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s