Sverige; Platsen man ska vara på

Zweden..the place to be!!!. (is de mening van ons gezin)

Bij Zweden denk je al snel aan Ikea, Midzomer feest, Dala paardje en vooral veel water, veel bomen en de kerstman in Lapland met zijn rendieren. Misschien ook nog aan de elanden…….maar, Zweden heeft zoveel meer te bieden. Uiteraard, de Volvo. En de sporters onder ons weten het schaatsen te benoemen. Zijn beroemde Fika moment, net als het vele wild in dit land. Of de vele lupines, die de locals niet graag zien. Maar kleurrijk maak het het land wel. Net als de kamperfoelie overal, wat ruikt het toch heerlijk. Én zo voordeel hier aan de kust, veel van het slechte weer waait over. Wij hebben deze twee weken maar een enkele drup op 1 dag gehad. Hoe anders was dit toen in Nederland.

airbnb

Wij hadden een stuga gehuurd in Dragsmark. Deze plek hadden we gevonden via airbnb. En wat was het allemaal keurig geregeld. Vanuit Nederland had ik al even met de eigenaresse contact gehad over de aankomst tijd. Geen probleem was het dat we bijna een halve dag eerder aankwamen. In verband met de aankomst van de ferry kwam dit zo uit….. Met een heerlijk verse mok koffie en een grote bak met aardbeien recht van het land, hebben we in de grote ecologische tuin alle ins en outs gehoord over dit gebied.

Dankbaar prezen we ons met onze vierwiel aangedreven Volvo. Waardoor we ieder stijl weggetje moeiteloos konden nemen. Zeker onze oprit naar het huis, had wel een hellings-percentage van rond de 60%. Maar ook de leukste weggetjes in het pittoreske Grundsund konden we met gemak aan…. Net als de kronkelige wegen richting Lysekils Hamn. Daar hebben we zo heerlijk op een soort van boulevard, in de allerfijnste houten ‘ligstoelen’ gezeten. Genietend van zon, zee en water!!

Västra Götalands Län

Vooral de fjorden hier aan de west kust hebben echt ons hart gestolen. (wij zaten dus in Dragsmark, Västra Götalands Län) Inclusief de mentaliteit van de Zweden. Wat een vriendelijkheid en warmte. Wat een bewuste manier van leven hanteren ze hier. Inclusief de Fika time. Even bewust zitten en kletsen samen. Fijne koffie en gebakje erbij. Telefoons weg, en fijne gesprekken voeren!! Het is natuurlijk onze ervaring. En het land is heel groot. Maar deze regio vonden wij PRACHTIG. De stiekeme uitzichten over de wateren, die uitmonden op het Kattegat. De rotspartijen! Maar ook ineens een hert in je tuin, koekoek!! Hoe gaaf! Hihihi en die ene keer dat we heerlijk aan het bbq-en waren, en een boommarter kwam even kijken. Jeempie dan kunnen die meiden ineens gillen. Okeeeee het viel mee, maar schrikken deden ze als de beste… De lokale biertjes waren dan misschien maar 3,5 % , absoluut wel erg lekker!!!

Het zwemmen hier in de baai, samen met de locals hebben we als indrukwekkend ervaren. Hoe helder, schoon is dit water. En hoe beeldschoon het uitzicht vanaf het water over de baai. Net als toen we met het bootje vanuit Grundsund de open zee zijn opgegaan. Vergezeld tweemaal door een zeehond……. JA….. Zweden heeft ons hart gestolen. En met een snik pakken we nu alles in. Met wel de belofte dat we heel snel weer terugkomen…..

koning Eland was ook mee!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s