Oroa dig inte

Don’t worry…..

Volgends Google betekend het zoiets als; maak je geen zorgen! En dat is het, er zijn maar twee dingen in het leven die zekerheid hebben. Je wordt geboren en je gaat dood. Dus zorgen maken, het heeft niet zo veel zin. Het kost je alleen maar energie en je kostbare tijd. Want veel tijd hebben we niet. Iedere dag is er weer een dag minder van je mooie leven.

Michael spreekt en schrijft er veel over. Zelfs ik zelf gebruik de kreet. Maar wat is eigenlijk MIJN mooiste leven? Heb jij daar al eens écht bij stil gestaan wat je echt wil? Een jaartje geleden werd mij die vraag ook gesteld door mijn Liefde. En ik antwoordde, dat ik schrijver wilde zijn. Waarop hij zei, ‘dat wil je niet écht’…..Toen was ik aan de grond genageld. Waar haalt hij het lef vandaan om dat zo tegen mij te zeggen. We hadden immers pas een prille relatie toen, dus mij echt kennen deed hij nog niet. Dus wilde ik ook eigenlijk hem van onder uit de pan geven, maar bedacht me… was bang dat het zou escaleren. En dat was het me niet waard. In plaats daar van bedacht ik me geen seconde en was de geboorte van een fb blog pagina een feit. Om uiteindelijk ook te ervaren dat dat te klein voor mij was. Toen http://www.jemooisteleven.com gestart……..heel veel mooie reacties, heel veel fijne gesprekken maakten de blogs los, heel veel mooie mensen inmiddels hierdoor leren kennen… Voor mij kwam door het schrijven het besef dat mijn Liefde toen gelijk had. Ik liet me toen ook nog tegenhouden door allerlei oh zo belangrijke redenen. Ze waren toen ook vast heel belangrijk. Maar met de wetenschap van nu kan ik zeggen, dat het stuk voor stuk excuses waren. Ik was een heuse ‘excuus Truus’ zoals Michael Pilarczyk dat zo mooi zegt.

Zo waren er ook ineens geen excuses meer om niet op vakantie te gaan naar Zweden. Een groot verlangen, passie, die ik al heel lang voelde. Gewoon doen! Gewoon GAAN!…….. En zoals jullie hebben kunnen lezen in mijn blogs ben ik er geweest met mijn gezin. Heeft Zweden ook mijn stoutste dromen overtroffen..

Zweden heeft mij geïnspireerd. Heeft mij mijn laatste puzzelstukje gegeven. Mijn plaatje is compleet voor mijn doel, MIJN mooiste leven! WAUW dat is zo’n overweldigend gevoel. Vooral ook omdat het serieus genomen wordt. Zittend in Zweden op de rots, uitkijkend over de baai. Het is 06.00 in de ochtend. De zon begint prachtig te schijnen, en de elanden roepen elkaar. Wij moesten die dag weer naar huis vertrekken omdat de vakantie er op zat. Maar ik beloofde aan mezelf en aan het mooie land. Dat ik terug zou komen. Dat ik mijn droom ging waar maken.

Don’t worry

Mijn droom leeft nu al. In Zweden hadden we al de eerste stappen gezet. Maar bij terugkomst in Nederland zijn er nog meer mensen aan het werk gegaan. Daar kan ik dan ook wel even een traantje voor wegpinken. Jarenlang wist ik ongeveer wat dé droom van mijn leven zou zijn. Maar ik moest eerst toch maar eens naar school. Ik moest toch maar een leuke baan bemachtigen. En geluk had ik, want nog steeds ben ik heel erg gelukkig met mijn baan. Alleen diep van binnen bleef die allergrootste droom borrelen….. En nu heb ik de weg gevonden. Deze weg kan ik opgaan naast mijn mooie baan. Deze weg kan ik opgaan, door het vertrouwen van mijn Liefde. Deze weg is MIJN route. Deze weg brengt me bij mijn mooiste leven. Mijn allergrootste doel!

Tuurlijk is een weg ook de plek waar je obstakels kunt tegen komen. Maar nu ik deze droom vanuit mijn poriën kan ademen. Laat ik hem niet meer gaan. En kan ik voor het einde van dit jaar iedereen laten delen in mijn droom. To be continued…….

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s