Binnen de lijntjes kleuren………

Het begon allemaal al toen je kind was. Je moest luisteren naar je ouders. Zelf op ontdekking gaan vinden de meeste ouders niet zo leuk. Gaat hun hartslag weer omhoog, zweetdruppels die weer van hun rug naar beneden lopen…. Want waar ben je nou? Nou gewoon alvast naar je tante gegaan, omdat je moeder zei ‘dat we zo naar tante gaan’. Alleen was jij nog niet zo goed met begrijpen wat ‘zo’ nou eigenlijk betekend. Maar ook met kleren aantrekken, “mama legt het wel voor je klaar”…… Omdat mama je paarse broek, met je witte minirokje, je gebreide trui en bikini niet zo mooi bij elkaar vind matchen als jij zelf…

Maar ook als je dan op de basisschool zit, en al helemaal op het voortgezet…… wees wel een eenheids worst. Ja dan is de fase dat je zelf niet graag anders bent. Want je zal toch maar eens opvallen. Nee dat kan nu even niet. Als je niet het zelfde als je vriend aan hebt. Niet zo loopt, en niet zo beweegt als hem…… dan ben je per definitie gebombardeerd tot pispaaltje. Dus wees vooral niet de langste van de klas. Heb niet van dat enorm witte piepkuiken haar. Maar houdt je grijze muizenpak de hele week aan.

Oke….dan is school voorbij. Dan ga je werken. Dan kom je op het punt; is dit alles? Dan probeer je wel heel even dat witte minirokje. Maar die ene jaloerse collega boort je dan zo de grond in, dat je rokje enkeltje vuilnisbelt krijgt. Jaaaaaa tuurlijk je bent wel 1 keer buiten de lijntjes gegaan…….je was straalbezopen met de carnaval, en riep tegen je toenmalige vriendje “laten we buiten neuken”…….. Schaamrood op je kaken nu hè als je er weer aan denkt…….

Waarom ben je niet gewoon jezelf?? Wat jij leuk vindt!! Je vent vindt je pimpelpaarse jurkje niet leuk? Geeft toch niet. Zijn keuze is voor JOU geweest. En anders is hij niet de beste voor jou. Laat je niet van de wijs brengen. Jouw ideeën, jouw dromen….. Ze zijn heel sterk! en het is niet voor niets dat je ze droomt. Zorg voor de mensen om je heen die het beste in je naar boven halen. Gewoon is ook maar zo gewoon. Waarom zou je niet eens proberen buiten de lijntjes te kleuren…………..

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s