Regelmaat, Rust en Rekenen

De slaapkreukels zitten nog in mijn gezicht, mijn ogen willen nog niet open. De wekker is toch echt al twee maal afgegaan. Naast me hoor ik tegenstribbelend gekreun, en veranderd mijn Liefde weer in een marmotje/ of een rupsje in zijn cocoon/ of jezus in doeken gewikkeld in zn kribje….”neeeee ik ben een jonge god!!!” Nou schat, deze ochtend lijk je toch alles behalve die jonge god. Maar gelukkig bestaat er koffie!!!

Ik heb met één oog open mijn automatische modus aan. Gelukkig een dagje vrij, in één beweging trek ik kleren aan en doe ik een beetje kleur op mijn snuit.. Douchen kan ik over een uurtje doen als het huis weer stil is…….en voor mij even alleen. DAT KLINKT HEMELS HÈ..

‘meiden denk aan de tijd’… ‘meiden laat elkaar met rust’…. ‘schatje.. moet je er niet écht uit nu?’…..Waarom gaat het hier niet zoals in al die zo soepeltjes lopende series. Daar zie ik altijd vrolijke strakke bekkies met een big smile….Hier zie ik alleen slaapkreukels. Half geopende ogen. Kreunende kids, en voor het gemak schaar ik mijn Liefde dan ook maar even onder deze kreunende categorie.

Broodjes in de oven, koffie pruttelt door. Ja dat lijkt al een beetje meer op de televisie werkelijkheid. Maar alleen mijn evenbeeld die ik in de weerspiegeling van de oven zie, past niet in dat plaatje. Twee broodjes voor de jongste, denk vooral aan fruit voor het tienuurtje. ‘Mam we moeten van school gezond zijn’ aijaij kapitein!!! “u roept, mama regelt”. En ook een fles voor water, en pakjes drinken. Dan de oudste, haar eerste dag. Toch ook maar even helpen, want die zit zo een uur te trappen op haar fiets voor ze op school is. Leuk hoor buitengebied wonen. Maar wordt toch wel vervloekt door de meiden…. alhoewel, afgelopen weekend waren we een dagje in Amsterdam. Met gierende banden weer naar huis. De meiden trokken het totaal niet, VEEL TE DRUK MAMA, EN ALLES STINKT. Dus zwaai ik die lange van mij ook uit. Mijn Liefde geeft een snelle kus en vertrekt met tas onder de arm, die ik net gevuld heb met verse koffie, water en broodjes, naar de werkbus.

Eerste ochtend fase zit er op. Deze loopt uiteraard feilloos over in de ‘tjop tjop op de fiets en vlug naar school’fase……….De kleinste trapt rustig naast me mee. Hier kom ik een beetje bij. Heerlijk de zon op mijn snuit!. Frisse lucht….. Rust is van korte duur. Want na de mooie landerijen als uitzicht, en de wuivende maisvelden, komen we op school. Twee basisscholen naast elkaar. “hallo klein grut” OMG dit ben ik ontgroeid. Een wirwar van allemaal kleine kinderen. “schatje morgen fiets je weer alleen hè”… Gelukkig in de klas een serene rust. Kids die een voor een binnen druppelen. Nieuwe jonge juf voor de klas, ik stel me braaf voor als ‘de mama van..’ ……..JA, het is spannend meis, zo’n klas draaien. En na die kletsnatte handdruk, fiets ik met gierende banden naar huis. Och dit gaat best lekker snel zo terug….. maar thuis wacht dan ook mijn wel verdiende koffie…1….2 …….3!!! bakjes mag ik wel. Weet je…….ik ga lekker heeeeeel lang onder een warme douche!!!!! Ik ben even mama-af, partner -af……#me time!!!

Een gedachte over “Regelmaat, Rust en Rekenen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s