Bewustwording brengt je verder als scholing

The day after..

Duf hoofd, benen als pap, ogen op standje half open…. Beneden laat de eet kamertafel overladen met kadootjes zien dat er gister iemand jarig was. Oh ruk, de slingers en ballonnen moeten er ook nog af…. Jep er was een kindje jarig. Een meid van 11, waar blijft de tijd. We hadden het gister nog over de geboorte, weet je nog; met 3 cm ontsluiting terug naar huis en in bed nog even kibbeling eten…… hahahahaha het zijn ook altijd die vrouwen die weer samen terug denken aan ‘hoe was het toen’. En de mannen maar ‘ ja ja ja ja’. Gecomplementeerd met geruststellend ja-knikken. Maar mét uitstraling; SCHAT MOT JE DAT NOU AL WEEEEER VERTELLEN..

Koffie. Ja eerst gewoon lekker KOFFIE……..DUF……………..met koffie in de hand de kadootjes bekijken. Jeetje, verwend kind! En dan in gedachten weer naar gister. Een fijne avond. Niks geen drukte. Maar de mooiste/ liefste mensen waren er. Voor mijn kleine, inmiddels dus echt-niet-meer-klein, was dit een verrassing. Door de slechtere gezondheid van opa en oma dacht ze dat we dit jaar haar verjaardag niet op de dag zelf zouden vieren. SURPRISE….en hoe mooi als ze dan aan het einde van de avond, rijkelijk te laat, op bed ligt met een bigsmile…… Het kado van opa en oma, een dik pakket lekker ouderwets over de post verstuurd, in dr armen. De nieuwe INMENS GROTE make-up doos, gekregen van haar lieve oppas, binnen hand bereik…Want oje oje je grote zus kan hier wel eens heel jaloers op worden.

Vriendschap

Wanneer je meisje met haar brinta rechts, en telefoon UITERAARD op links, aan tafel zit op de vroege morgen…prijs ik mezelf rijk. Waarom? Nou dit is goed! Dit is de juiste weg. Dit is de weg die ik wil bewandelen. Blij… Blij dat we onze grootste huisvriend gisteravond weer even hebben gezien, en met zn baasje hebben bijgesproken. Als vanzelf gaan de gesprekken dan gewoon door. Tijd maakt niet uit, bij echte vriendschap pak je de draad gewoon weer op…. Zweden is dan wel weer het grootst besproken onderwerp. Mooi te ervaren dat de juiste mensen om je heen ook vaak veel raakvlakken met jou hebben..

Ondertussen schiet die niet-meer-kleine-meid insta- en snapchat-foto’s… Iedereen word even voorzien van de prachtig geregisseerde foto’s.. Ja dat was gister een mooie dag. Daar kan ze nog wel even op teren….. En die vriendschappen, ja die échte, blijven wel bestaan!!!

Energie

Ja zo’n ochtend, the day after, is perfect om even een flinke schoon- en opruimbeurt door het huis te jagen. Maar ook even een momentje voor jezelf. Opruimen van het huis en alle spullen. Tegelijkertijd realiseren waar je staat. Momentje van bezinning….. Zoals gister ook besproken werd; wat leer je tegenwoordig nog op school. Hoeveel hebben er een baan waar ze voor gestudeerd hebben?? De kids van tegenwoordig moeten zo jong al zo veel keuzes maken…. Waar is de tijd dat er gewoon gespeeld kon worden?

Ach ik kan er uren over discussiëren. Maar ik heb besloten gewoon alleen aan mezelf te denken. Aan mijn kinderen. Aan hun keuzes, of gewoon nog even geen keuzes maken omdat spelen nu nog gewoon mogelijk moet kunnen zijn. Bewustwording, bewustwording van JEZELF. De maatschappij roept, en schreeuwt heel veel. Laat maar fijn schreeuwen…. Kies je eigen weg. Kies wat jij wil, kies WANNEER jij wil….. Maar doe het bewust. Jouw actie, dus ook voor jou de reactie.

De koffie vloeit rijkelijk. De frisse zomerse lucht vult het huis…..The day after……… een fijn moment. Een moment voor mezelf……………..toch ga ik aan Sinterklaas dit jaar kaboutertjes vragen die mijn huishouden doen. Puinruimen van alle familieleden, alle wasjes draaien, stofzuigen, dweilen, nog meer wasjes draaien omdat er onder bedden toch nog een hoop tevoorschijn kwam, boodschappen doen……etc etc……Ja op zo’n dag als deze word ik me er wel weer extra goed van bewust dat ik toch de enige gek hier in huis ben die puin ruimt…..Daar ik geen gekke henkie heet, moet ik daar maar eens een oplossing voor vinden.

Leef je EIGEN mooiste leven!!! Mooi resultaat zo op the day after! Vanavond mijn huis schoon, en mijn koppie ook weer opgeschoond…….im loving it!

Een gedachte over “Bewustwording brengt je verder als scholing”

  1. Leuk, herkenbaar geschreven. Ook wij zaten van de week met koffie op de bank ons te verbazen. Tijdens het geplande ritje even bij de boer gestopt voor aardbeien omdat die toch net even lekkerder zijn. En waar ging binnen no time het gesprek over ? Yep Scandinavië. Bij de volgende zaak waar e binnenstapte je raad het al. Een heel leuke gesprek over Scandinavië. Dat geeft stof tot nadenken. Nee we gaan er nu niet meer wonen na alle voors en tegens al jaren af te wegen maar o wat zouden we graag. We plannen maar vlug nog 1 week terug tussen alle voors en tegens omdat we onszelf dat gunnen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s