Min dröm går nästan i uppfyllelse

Bijna komt mijn droom uit…..

Ik typte het in op google, en daar was mijn titel! Een droom is het. Maar dán wel gecomplementeerd met het feit dat ik feilloos Zweeds kan. En niet afhankelijk ben van Google translate…Dus daarom ‘bijna’…..

Bijna

Al heel lang is het mijn passie. Al heel lang droom ik er van. Met het grote voorbeeld van Carry Slee, wist ik al heel jong dat ik schrijver wilde gaan worden. Wie mij iets meer als een jaar geleden had verteld dat ik ook daadwerkelijk zou gaan schrijven, had ik voor gek verklaard … Toch is het waarheid geworden. Blog ik al veel, en mag ik schrijven voor mijn werkgever in de zorg!

Dat alles was om kilometers te maken voor mijn GROTE droom; Schrijven vanuit een personage! En inmiddels heb ik al een stapel verhaaltjes op de spreekwoordelijke plank liggen. Klaar om door de redacteur nog eens kritisch bekeken te worden. Hoe gek kan het lopen, maar als je iets écht wil, dan lukt het!

Ik schetste tijdens de vakantie in Zweden op talloze papiertjes. Had contact met een heleboel illustrators die zich aangemeld hadden voor mijn oproep. Veel, heel veel verschillende schetsen kreeg ik te zien. Prachtig waren ze stuk voor stuk. Maar niet passend binnen mijn idee. Dus zocht ik door. Inmiddels is mijn Lief ook helemaal om, en is het onze gezamenlijke droom geworden. En na aanleiding van mijn eigen schets vond ik de juiste illustrator… Kun je mijn Lief en mij dus een soort van ‘zwanger’ noemen…hahaha

Het wordt een jongetje

‘Bijna’ dus ook omdat we nog bezig zijn met de laatste puntjes op de i te zetten. De illustrator gumt nog een lijntje weg…en dan zal hij er zijn. Jaaaa; HIJ!!

Altijd wist ik al dat ik vanuit een jongetje wilde schrijven. Een jongetje wat anderen zou kunnen helpen. Een jongetje die ons bewuster laat worden. Want het maakt niet uit hoe we er uit zien, het maakt niet uit wie je bent… We hebben allemaal dezelfde behoefte! En je bent mooi zoals je bent. Maar vooral, leef je EIGEN mooiste leven!! Leef jouw EIGEN droom na. Wees niet onzeker. Want jij weet het zelf echt het allerbeste. Het is immers JOUW leven.

Altijd wist ik ook al dat mijn tweede grote passie, nl Zweden, een grote rol zou gaan spelen in mijn schrijvers droom. Zweden is voor mij geweldig. Zweden is voor mij puur. Zweden is voor mij het land van bewustwording, rust, relaxedheid en een grote saamhorigheid. Zweden voelt voor mij als ‘thuis komen’.. Tijdens onze vakantie in Zweden raakt mijn Lief dus ook besmet met het ‘Zweden virus’. En ervaarden we als gezin hoe mooi Zweden is in al zijn facetten. Beloofden we elkaar, op het moment dat we over de brug bij Malmö, Zweden uitreden……”we komen terug!!”

Met een sociaal getint vleugje erover

‘Bijna’.. ook omdat mijn Lief (vooral) en ik met meerdere partijen te maken hebben. We puzzelen de laatste stukjes in elkaar. Belangrijk vinden wij ook allebei dat we een sociaal tintje meedragen. Want wij beiden weten ook als geen ander, dat het ook anders kan gaan. Mijn Lief op familiair vlak, en ik uiteraard door al meer dan 20 jaar ervaring in de gehandicapten sector. Belangrijk dat onze’ jongen’ hier voor kan staan. Kijk, het maakt niet uit of je wit bent of zwart. Het maakt niet uit of je één arm hebt of twee…. Leef jouw eigen mooiste droom. Niets is onmogelijk. Zoals ik uit ervaring kan vertellen, werkend binnen een stichting die hoog inzet op innovatief gebied. Nou alleen nog onze ‘jongen’ laten helpen met bewustwording…. Bijna….. en dan zullen mijn verhaaltjes online komen. Bijna, en dan kun jij wegkruipen in een heerlijke hoodie bedrukt met onze jongen. Bijna….. en dan gaat de, inmiddels ONZE, droom werkelijkheid worden.

Ook in deze ‘zwangerschap’ telt, de laatste loodjes wegens het zwaarst. Zijn wij erg benieuwd hoe onze jongen ontvangen zal gaan worden. En is het vooral ‘zwaar’ omdat we staan te popelen om onze jongen aan de wereld te laten zien! #word vervolgd

11 gedachten over “Min dröm går nästan i uppfyllelse”

  1. Je droom najagen is heel belangrijk ja. Ik wist ook al heel lang dat ik schrijver wilde worden en uiteindelijk is schrijven nu ook mijn werk, maar dan voor mijn blog. Een boek is nog wel wat anders. Spannend hoor voor jou. Succes!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s