Schouderklopje aan mezelf

Een ander doet het niet

Onzichtbaar

kinderen

De verandering is begonnen vanaf het moment dat de oudste geboren is.. Vanaf dat moment ben je MAMA. Dan heb je niet alleen meer de zorg over jezelf. Dan heb je ook verantwoording over een klein wezentje erbij. Wat natuurlijk eerst heel spannend is, maar de rol die je gelijk vol overgave vervult. En wanneer de nieuwigheid er van af is, dan word het automatisme.. Automatisme in de zin van dat de ‘extra’ zorg zo eigen is dat je niet beter meer weet. Sterker nog; daar waar je ooit eerst uitgebreid onder de douche ging, don’t forget het drogen en stylen van je haar…. daarna in een adem verder met een uurtje passen voor de kast; wat zal ik vandaag aantrekken?.. En met als finishing touch de make-up! Daar ga je na de geboorte van je eerste kind, al niet meer onder de douche, want dat heb je gisteravond al gedaan en dat scheelt je in de ochtend veel tijd. Vijf minuten later ben je in de kleren al weer up and running….

Wie denkt dat dit veranderd als je kinderen ouder worden, komt van een koude kermis thuis. Helaas, tot ze het huis uit zijn blijft het MAMAAAAAAAAAAA. Sterker nog, als een klein humpiedumpie legde je ze tussen de middag lekker in bed, en had je heel even tijd. Nee, geen tijd voor jezelf. Maar wel even tijd om snel door het huis heen te gaan. Even wasje draaien, even een stofzuiger er door. En nog net even een bakkie doen…….

Wanneer je kids opgroeien tot (pre)pubers, DAN BEN JE HUN BEZIT!! Mamaaaaa mijn shirt moet gewassen zijn, mamaaa ik heb hongerrrrr, mamaaaa ik heb zin in lekkers, mamaaaa waar is MIJN make-up doos nou, mamaaaaaaaa ZIJ doet flauw, MAMAAAAA, mamaaaa nu doet ze het weer…….mamaaaaaaaaa

partner

Ja, en dan galmen je oren nog van de kids, maar er is nog iemand…….Je partner! Mijn Lief is er natuurlijk nog redelijk pril. Maar ingeburgerd genoeg… ‘zeg schat mijn broek moet in de was, die moet morgen droog zijn’… ‘nou de schoonmaakster is ook al even niet geweest’ (in zijn eigen kleine vluchthuisje)……..’biertje, lekker!!’ En dan nog maar te zwijgen over de rondslingerende troep. Kijk ik heb het heel erg goed, mijn Lief kookt als de beste. Alleen die pleurisbende die hij in de keuken achter laat. ‘Kan ik toch niks aan doen’… Dus stee vast ben ik ook in de keuken als hij kookt, en gooi ik afval gelijk weg, was ondertussen vast een beetje af. Hoe zo drie tangen gebruiken? Hoe zo een vergiet, je kunt ook deksel schuin op de pan zetten en afgieten….. EIGENWIJSSSSSS En loop je maar naar de woonkamer om de situatie in de keuken even los te laten (ik ga vanavond wel puinruimen als iedereen op bed ligt) BOEMMMMMM val je bijna op je snufferd omdat er een paar stevige werkschoenen verdwaalt voor de bank liggen

ik

Ja, mijn oren piepen nog………Ik ben MAMA, Ik ben Lief, Ik ben collega (want geld moet er ook nog verdiend worden)…………………..maar Ik ben ook Ik. Alleen wanneer heb ik daar de tijd voor? Mamaaaaa waar zijn mijn sokken? Mamaaaaa mag ik een eitje mee naar school? *Tringgggg* daar gaat de telefoon, mijn Lief die even ‘gewoon’ wil bellen.

Uiteraard, heb ik de allerliefste, best gelukte kinderen op aarde. Zijn ze schatjes ten top. En mijn Lief, is op zeker mijn Liefde….Maar ineens word het weer heel erg duidelijk… Ik kocht een horloge voor mezelf. Eentje die ik al heel lang wilde, alleen veel te duur. Uiteraard kocht ik hem op exact het moment dat hij 50% goedkoper was. (ben toch mama die alleen het maar moet rooien) Want het is nu TIJD. Tijd dat ik mijn Lief en kinderen de vrijheid geef. De vrijheid om maar eens zelf alles op te lossen. Je broek in de was? Boven op zolder staat de was machine Lief. Heb je honger? Ga maar vast beginnen met koken kind…..JA MAARRRRRRRR……(ik ben vanaf nu oostindisch doof hier voor).

En ik? Ik heb vandaag mijn mooie jurk aangetrokken! Mijn mooie horloge omgedaan. Het is tijd, de hoogste tijd. En weet je…….. het is heerlijk!! IK ik IK ik IK IKKKKKKKKK IKKE…….. Ik ga vandaag starten met intermittent fasting. Gewoon omdat IK dat wil. En ik lekker aan mezelf ga denken…………en lieverds; IK HOU VAN JULLIE, maar ook van mezelf!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s