Het klopt…

Een dagje werken voor mezelf

‘ik wil de zorg in’…. dat is wat ik mijn oudste hoor zeggen. “Mijn grootste fout om hier te gaan werken”, hoor ik van de week een jonge vrouw zeggen die in een verzorgingstehuis werkt……… Keuzes, ze blijven heel moeilijk om te maken. Zeker in de huidige maatschappij moeten de vaak hele jonge kinderen keuzes maken die bepalend zijn voor de rest van hun leven. Zo moet mijn oudste een vakkenpakket kiezen, of juist laten vallen. Maar ze weet nog helemaal niet wat ze wil. Ja, nu roept ze in de zorg te willen. Zo hebben we ook al een half jaar gehad dat ze écht de journalistiek in wil. Ennnnnn daarvoor was het nog dat ze bij de politie wil…..

Elke keuze die je maakt bepaalt de koers van je LEVEN

michael pilarczyk

Keuze….

Zo maakte ik twee maanden geleden ook een belangrijke keuze. Ik ga mijn droom na leven! Ik ga dat doen wat in mijn dromen al mijn mooiste leven is. Daar toen zittend in Zweden bepaalde ik wat mijn doel was. Daar toen zittend in Zweden bepaalden WIJ wat ons doel was. Wij gaan oud worden in Zweden! Wij gaan ons mooiste leven leiden. En voor mij is dat schrijven. Voor mij is dat anderen helpen met bewustwording. Voor mij is dat bruggen slaan….

Zo kwam daar de ‘geboorte’ van Thore! Thore het albino eland…. Ze bestaan echt, een heel klein percentage van alle elanden op de wereld is albino. Maar Thore is op meer fronten ‘anders’, hij draagt namelijk een spijker tuinbroek, en leeft net als een mensen kind van zijn leeftijd. Hij gaat naar school, maar vindt er eigenlijk geen reet aan. Hij wil varen!!! Varen op een zeilboot! Maar word afgeremd door zijn omgeving. “je kunt niet varen want je bent een eland”… En helaas is dat ook wat er in een mensen leven gebeurd. Veel al maken we keuzes die kloppend zijn in het plaatje van de omgeving, er word meegehold achter de meute aan. We zijn geen buiten beentjes, want dan worden we voor gek verklaard. We willen niet ‘anders’ zijn… Zwarte mensen zijn in de minderheid in Nederland, dus ‘anders’, en worden ze scheef aangekeken. Waarom??? Twee jongens zijn verliefd op elkaar, en zoenen elkaar. LIEFDE IS ZO MOOI!! Maar waarom worden ze in elkaar geslagen????? Waarom kunnen we nog steeds niet onze EIGEN keuze maken. Thore wil ECHT gaan zeilen. Dit is zijn keuze….. zal het hem lukken om zijn eigen keuzes na te leven?? Zal het ons lukken om niet te oordelen over de keuze van een ander, ook al is het niet een keuze van jou??

Volg je hart

Thore is naast een albino eland, die al niet zo vaak voorkomt. Ook nog eens een eland die leeft als een jongetje. Ook staan zijn oogjes scheel, en eigenlijk is hij de grootste klungel. Een echte sul. Met een hartje van goud! En een groot doorzettingsvermogen!! Erg onzeker, want anderen zijn toch veel stoerder dan hem. Anderen zijn toch veel slimmer dan hem. Thore begrijpt helemaal niets van rekenen. Maar Thore weet wel zeker, dat hij later zal gaan varen. Varen over alle zeeen. Hij wil iedereen laten zien, dat wat jij dromen kan, ook waarheid kan worden. Als je er maar hard voor werkt. Hij wil laten zien dat je niet onzeker hoeft te zijn. Je kunt het!! Geloof maar in jezelf, geloof maar in je dromen….

En zo blijkt ook dat wanneer je je hart volgt dat alles als een soort puzzel in elkaar valt. Mijn huidige baan in de zorg is absoluut de allermooiste baan, het heeft een plekje in mijn hart. Daarom zal deze stichting ook mee gaan werken aan onze droom. Wij willen heel graag ook van sociale waarde zijn. Omdat mijn Lief en ik beiden een zeer grote link hebben naar de gehandicapten zorg. Wij willen graag ons steentje bijdrage voor hen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Zij gaan ons helpen in de merchandising lijn!! En daar zijn wij enorm trots op..

Anderzijds ga ik naast de verhalen die ik schrijf ook een lespakket opzetten. Want al jaren is het zeer slecht gesteld met het lees gedrag van de kinderen in Nederland. Terwijl goed lezen toch van essentieel belang is in ons leven. Lezen is leuk, en schrijven is ook leuk. Dus wil Thore zich graag inzetten voor enerzijds een stukje kanjertraining. Staan voor jezelf! Staan voor je eigen keuze. Iedereen is gelijk in behoeften, ook al zien we er allemaal anders uit. En anderzijds wil Thore het lezen inzetten om die bewustwording te bewerkstelligen.

Het klopt..

Je mag jezelf zijn. Je bent uniek… En met Thore zal ik bruggen gaan slaan. Met korte (voor)lees verhaaltjes, die grappig zijn en een verstopte boodschap hebben. Lol, ja gewoon lol, dat is zo belangrijk…..er MOET al zoveel in je leven. Zo wil ik samen met mijn Lief een aandeel hebben in deze bewustwording. Bewustwording die niet vroeg genoeg kan beginnen. Bij het kind!! Samen gaan we mooie herinneringen maken. Samen gaan we er een feestje van maken. Ook als is Thore wit, scheel, kluns en met het meest rare plukje oranje haar. Hij wil ook gewoon doen wat HIJ het leukste vindt, waar HIJ gelukkig van wordt.

LUISTER NAAR JE HART, WANT DAT KLOPT!

Wat mijn oudste gaat doen? Tja…………….keuzes…………. zooooooo lastig! Maar niemand heeft gezegd dat het leven makkelijk is. Zet m op! Ben jij al nieuwsgierig geworden naar de verhalen van Thore? Mail mij jouw mailadres, en jij zal als eerste op de hoogte worden gebracht als de website de lucht in gaat! Jij zal als eerste dan kunnen meelezen, en …….. SURPRISE……. Thore krijgt ook een eigen foute kersttrui (een heerlijke hoodie, want uiteraard is hij wel HIP)…die echt te geestig wordt!

biancajonkers@yahoo.com…… dan houd ik je op de hoogte!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s